apotheek verhuist begin 2023

Apotheek Noord

Rompertcentrum 19A 5233 RG 's-Hertogenbosch Tel:073-6411812 Fax:rmm.pijnenburg@zorgmail.nl

Apotheek Noord is verhuisd 27 januari 2023

 

Verhuis met ons mee:

Ons nieuwe adres is Gezondheidscentrum Noord,  Rompertcentrum 19 A ,  5233RG , Den Bosch

voor meer informatie over de verbouwing van het gezondheidscentrum klik hier 

nieuws in het brabantsdagblad 11-01-2022 :

Gezondheidscentrum Noord flink gemoderniseerd

Minstens een half jaar duurt de verbouwing van het Bossche gezondheidscentrum Noord naast winkelcentrum De Rompert. Maar dan heeft de wijk weer een eigentijdse en duurzame voorziening, inclusief apotheek.

,,De grootste uitdaging? Dat is zonder twijfel de boel verbouwen,  terwijl de huisartsen en medewerkers hun praktijk ook gewoon moeten blijven draaien”, zegt Jeroen Verkerk van Verkerk Zorgwerk. Hij heeft op verzoek van de (oud-)huisartsen van het gezondheidscentrum het voorwerk gedaan voor wat moet leiden tot een geheel vernieuwde zorgvoorziening.

Er zijn twee belangrijke redenen om het gezondheidscentrum te verbouwen, zegt Verkerk. ,,De praktijkruimte was eigendom van vijf huisartsen. Een aantal van hen is onlangs met pensioen gegaan. Ze wilden daarom liever niet langer mede-eigenaar zijn. Bovendien is het gebouw behoorlijk gedateerd, een kleine veertig jaar oud inmiddels. Het oogt ook niet aantrekkelijk meer. In de loop der jaren zijn de praktijken gegroeid en zijn er andere zorgverleners in het pand gekomen. Maar de totale ruimte is niet groter geworden. Er moet veel gebeuren, ook op het gebied van duurzaamheid.”

Het gebouw is onlangs voor ruim 1,5 miljoen euro verkocht aan  Apollo Zorgvastgoed. Dat zorgt voor de verbouwing. De apotheek en de huisartsen Van der Endt, Oostveen, Visbeek en Visser worden de hoofdhuurders.

Er was ook al langer de wens dat de Benu Apotheek Noord in het centrum trekt. De apotheek van Rob Pijnenburg zit nu aan de Sint-Teunislaan, maar verhuist naar het gerenoveerde gezondheidscentrum. Daar blijven na de verbouwing ook  psychologen Haga & Dijkstra, Verloskundigenpraktijk ‘s-Hertogenbosch, diëtist Alie Brouwer, wijkverpleging Vivent, welzijnsloket KOO, GGD jeugdgezondheidszorg en De Podotherapeut.

In drie fasen verbouwd

Verkerk verwacht dat aannemer Peters Bouw en Onderhoud rond de zomer klaar is met de renovatie en verduurzaming. Het vernieuwde pand wordt iets groter. ,,We gaan de meters die nu nog dakterras zijn bij het gebouw betrekken.”

Om de huisartsenpraktijken te kunnen laten doordraaien, wordt de verbouwing in drie fasen gedaan. ,,De kleinere gebruikers kunnen tijdelijk uitwijken naar andere locaties”, zegt Verkerk. ,,En de apotheek zit er ook nog niet in. Er is een aantal noodgebouwen geplaatst. De trap en lift worden als eerste vernieuwd. Als dat is gedaan, maakt de aannemer de bovenverdieping in orde. Daar kunnen de huisartsen met hun medewerkers dan heen. Dat blijft ook hun plek. Tot slot verbouwen we de begane grond. Daar komt dus de apotheek en een centrale balie.”

Paul Roovers

bron: https://www.e-pages.dk/brabantsdagblad/14407/article/1514731/36/3/render/?reader_token=38e87e369b01b07616e881875861cc90&with_email=1&fbclid=IwAR0HBkbs3wBHosoM4fl4l21SaEW4eOWayy3al-Vrdxrd7CPl8FlhjfNeXdM